Menu Shqip

SUPE E SALLATE

Sopa del dia — 2.00
Supë pikante e përgatitur me xhenxhefil dhe karrotë .

Sallatë në sahan Meksikan— 3.30
avokado, domate, qepë e kuqe, fasule, misër dhe gjehte ajsberg në
salcë limoni t’athët me mjaltë venigret

Sallatë pule në sahan Meksikan — 4.30
Gjoks pule i marinaur në erëza të Meksikes – i pjekur në skarë. Shërbehet me avokado, domate, qepë të kuqe, fasule, misër, gjethe të sallat të ajsberg në salcë limoni t’athët dhe mjaltë venigret

Lakën në limon t’athët — 3.40
Lakën e kuqe dhe e bardhë përgaditur në stil tradicional Meksikan në
limon të athët, copëza karrote, arra, shegë, rrush i thatë dhe krema

PER FILLIM

Çiçarrones — 2.80
mish derri në formë të çipsave – sasia ditore e limituar

Naços — 3.20
çipsa misri, shërbehen me guakamole

Naços djathi — 4.00
Çipsa misri me djath çedar dhe speca hallapenjo. Shërbehen me salcë roha dhe krem djathi.

Rojo de pojo — 4.00
pule e mbeshtjellur me tortija krokante, vjen me salsë roha

Krah pule t’djegës — 3.80
6 krah pule në salcë pjeshke me çipotle t’djegës

GATIMET E DITES

Huevo rançeros —3.90
Pjatë tradicionale mëngjesi Meksikan, vjen me çorrizo (viçi apo derri), dy vezë sy, qepë, spec t’kuq të ëmbël, fasule të fërguara, salcë të kuqe dhe salcë të gjelbër në tortilla krokante

Lolo`s burger — 3.80
180gr mish viçi i përgaditun në shtëpi, speca jalapeno, djath çedar,
qepë turshi, domate dhe sallatë ajsberg. Sh ë rbehet me patate dhe cipotle majo të djegës

Fajita e mbështjellun — 3.80
Gjoks pule, speca të kuq e të gjelbër dhe qepë në erëza t’thata Meksikane të mbështjellura në Tortilla. Në tavolinë vjen me salcë roha dhe krem djathi.

Toptha mishi Meksikan — 4.80
Tre toptha-mishi super t’shijshëm me djath t’shkrirë, shërbehen me oriz limoni t’athët të mbuluar me salcë ranchero dhe krem djathi

Pojo a la plança — 4.80
gjoks pule, oriz, limon i athët, majdanoz, lakën piko, fasule dhe misër.
Vjen me tortilla

Çilli kon karne — 3.20
Mish viçi i bluar në shtëpi, fasule të freskëta, domate, qepë e kuqe dhe
djath me erëza Meksikane. Vjen me tortilla të ngrohta.

TAKOS

Takos “karrnitas” — 4.90
2copë takos – shpatull derri përgaditun për 15 orë me erëza, vjen me salsa verde, piko de gajo dhe shkërrmoç çiçarrones. Shërbehen me salsa roha salsa verde

Takos karkaleca — 7.00
2copë takos me karkaleca, salsa ananasi dhe majo e djegës.
Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Takos me këpurdha — 4.20
2copë takos me këpurdha salsa misri dhe krem djathi.
Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Çilli kon karne — 4.80
2copë takos me mish viçi të bluar, misër dhe krem djathi.
Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Takos al Pastor — 4.80
2copë takos me gjoks pule të marinuar me erëza meksikane dhe ananas. Vjen me çipotle majo dhe salcë ananasi. . Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Takos me peshk — 5.50
peshk i bardhë në tempura me birrë Sabaja Porter, i fërguar – krokant,
shërbehet me majo t’djegës, qepë turshi, dhe lakën e aromatizuar në stil Meksikan. Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Ribeye takos (receta e Lorenës) —6.00
copë mishi “brinjë” t’marinuar, salcë karrote, salcë verde, tranguj turshi dhe qepë.
Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Porosit takos nga nji copë, me gjysëm çmimi

TORTIJAT

Fahita —7.80
Pjatë tipike Meksikane me gjoks pule të marinaur në erëza të Meksikës bashk me perime të fërguara (speca të gjelbër, speca të kuq dhe qepë. Vjen në pjatë metali të nxehtë. Shërbehet me piko de gajo, salsa verde, salsa roha, krem djathi, oriz dhe tortija të nxehta.

Kesadija pulë — 4.80
Dy tortija të mbushura me mish/ gjoks pule, djath keso të shkrirë dhe speca të djegës. Shërbehet me salsa roha dhe salsa verde

Kesadija ramstek —5.50
Dy tortija të mbushura me mish vici/ ramstek, djath keso të shkrirë dhe perime. Shërbehet me salsa roha dhe salsa verde

Burrito pulë — 5.20
Tortija e mbeshtjellur me gjoks pule të marinaur në ereza të Meksikës, me fasule t’fërguara, oriz e limon t’athët, misër.
Shërbehet laken piko, salsa roha dhe salsa verde

Burrito vegjetariane — 4.80
Tortija e mbeshtjellur me këpurdha, kungulleshë, fasule t’fërguara, oriz dhe salsa.
Shërbehet laken piko, salsa roha dhe salsa verde

Çimiçanga pulë — 5.30
2 copë çimiçanga, të përgatitura me kofshë dhe shpatull pule të marinuara në salcë të djeges dhe të mbushura me djath keso të shkrirë.
Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Çimiçanga çilli kon karne — 6.80
mish viçi të bluar, misër dhe djath keso të shkrirë.
Shërbehen me salsa roha dhe salsa verde

Ramstek në salcë çipotle — 8.00
mish viçi (ribeye) i përgatitur në salsë të specave çipotle, me qepë të fërguara dhe djath çedar. Shërbehet me tortija të ngrohta dhe salsë pasuli.

Empanadas — 6.30
3 copë empanada me recetë tradicionale të Argjentinës të përgatitura ngadal me mish viçi të copetuar dhe marinuar në salsë çipotle, qepë të reja, vezë të ziera dhe ullinjë. Shërbehen me salsë krem djathi dhe sipër me piko de gajo.

Flautas —5.80
3 tortija krokante të mbushura me mish pulë dhe djath të bardhë .
Shërbehen me salsa roha

Ençilada pulë — 6.00
Tortija të pjekura në furrë me copëza pule në salcë të kuqe ençilada, sipër të mbuluara me djath cedar dhe kaçkavall

Ençilada çilli kon karne — 6.50
Tortija të mbushura me mish viçi të bluar, dhe marinuar në salcë të kuqe ençilada dhe sipër të mbuluara me djath çedar e kaçkavall

AMELSINAT

Çurros —-2.30
çurros krokante në stil tradicional Meksikan, e aromatizuar me kanellë , sheqer dhe salcë çokolate anash.

Flan —-2.80
delikatesë në formë krem vanille me sheqer t’karamelizuar

Çoko Takos – Akullore —-2.8
Desert nga dy tortija të përgatitura nga brumi i waffle, të
mbushura me akullore vanilje dhe çokollate.
Vijnë në formë të takos, të lyera me çokollatë të zezë dhe lajthia.

SALSAT

Salsa roha “e djegës” —- 0.75
Hallapenjo salsa verde “e djegës” —- 0.75
Salsa ananas —- 0.75
Salsa karrote —- 0.75
Guacamole —-1.20
Piko de gajo —- 0.75
Salsa misri —- 0.75
Çipotle majo “e djegës” —- 1.00
Krem djathi —- 0.75
Qepë e tranguj turshi —-0.75